Recept voor noedelsoep met shiitake en garnalen
14 november 2016
Een lekker pittig soepje!
Een lekker pittig soepje!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
-1 pak woknoedels (248 g)
-1 el wokolie (of zonnebloemolie)
-1 rode chilipeper, fijngesneden
-2 teentjes knoflook, geperst
-1 tl versgeraspte gember (of naar smaak meer)
-1,3 l groentebouillon
-1 ¾ el sojasaus
-250 g shiitake paddestoelen, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
-300 g gesneden paksoi
-250 g jumbo garnalen
-limoenschijfjes, voor erbij
Aan de slag!
Bereid de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en laat in een vergiet goed uitlekken. Verhit de wokolie in een soeppan en laat de rode chilipeper, knoflook en gember in 2 minuten zachtjes zweten. Voeg de groentebouillon en sojasaus toe en breng even aan de kook. Verlaag het vuur, voeg de shiitake toe en laat de soep 3 minuten in een gesloten pan koken. Voeg daarna de gesneden paksoi toe en laat nog 2 minuten koken. Verdeel de noedels over 4 diepe kommen. Haal de pan van het vuur en roer de garnalen erdoor. Verdeel de soep over de noedels en serveer met een schijfje limoen.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Tips:
-Altijd fijn: shiitake en knoflook versterken het immuunsysteem en de chilipeper en gember maken je luchtwegen weer open.
-Vervang de garnalen door kip en laat de soep 12 minuten langer koken.
-Probeer de soep eens met andere groenten zoals sugar snaps, prei, bosuitjes of broccoliroosjes.
-Maak de groentebouillon door 2 bouillonblokjes in 1,3 l heet water op te lossen.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, Zara home.