Placeholder

Recept voor noodles met broccoli, tofu en sesamdressing

Dit heerlijke vegetarische recept ziet er heerlijk uit, maar hoeft niet lang te duren.

Dit heerlijke vegetarische recept ziet er heerlijk uit, maar hoeft niet lang te duren.

Recept voor 4 personen. 

Ingrediënten:
-2½ el sojasaus
-1½ el limoensap
-1½ el honing
-4 el sesamolie
-1 tl gemalen gember
-1 teentje knoflook, geperst
-2 el sesamzaadjes
-1 pak woknoedels (248 g)
-2 el wokolie (of zonnebloemolie)
-2 pakken tofu roerbakreepjes (pittig gekruid)
-1 rode chilipeper
-1 rode paprika
-4 bosuitjes
-1 stronk broccoli
-partjes limoen, voor erbij

Aan de slag: 
Maak eerst de sesamdressing door de sojasaus, limoensap, honing, sesamolie, gemalen gember, knoflook en sesamzaadjes in een kom te klutsen. Bereid de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze daarna af met koud water en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Snijd de chilipeper in ringetjes, de paprika in reepjes, de bosuitjes schuin in stukjes van zo’n 3 cm en de broccoli in kleine roosjes. Verhit de olie in een wok en bak de tofu roerbakreepjes en chilipeper op hoog vuur al omscheppend in 3 minuten. Voeg de paprikareepjes, lente-ui en broccoliroosjes toe en bak al omscheppend in 3 minuten. Roer de noedels en dressing erdoor, laat nog even doorwarmen en serveer met partjes limoen.

Bereidingstijd: 10 minuten

Snel klaar: Kant-en-klaar gekruide tofu is makkelijk in gebruik en snel te bereiden. Je kunt het gebruiken in salades, hartige taarten of in lichte roerbakgerechten zoals deze. Dit gerecht staat binnen 10 minuten op tafel!

Tips:

• Probeer ook eens andere groenten zoals bimi, sugar snaps, paksoi of aspergetips.

• In plaats van tofu kun je ook Quorn gebruiken.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Studio Bazar, Dille & Kamille.