Recept voor nutella cheesecake brownies
Tekst: Vriendin
14 september 2013
Brownies waren nog nooit zo lekker als met nutella en cheesecake!
Brownies waren nog nooit zo lekker als met nutella en cheesecake!
Recept voor 6-8 personen
Boodschappenlijstje:
- 85 gram boter
- 200 gram chocola
- 40 gram cacaopoeder
- 4 eieren
- 250 gram suiker
- 200 gram nutella
- 130 gram bloem
- 250 gram monchou
- eventueel gehakte walnoten
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van je oven op 190 graden.
- Smelt de chocolade met de boter in een pannetje.
- Zodra de chocola gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en giet je de chocola in een grote kom.
- Voeg de cacao en 3 eieren toe, 1 voor 1.
- Voeg 130 gram suiker en 150 gram nutella toe en zodra dit goed gemengd is voeg je de bloem toe en roer je dit goed door.
- Meng in een andere kom de monchou met 1 ei en de rest van het suiker.
- Roer dit goed door. Het is niet erg als er nog wat kleine klontjes in het monchou mengsel zitten.
- Giet het ‘browniemengsel’ in een ingevette ovenschaal.
- Giet hier overheen het monchou mengsel.
- Schep de rest van de nutella over het monchoumengsel en ga met een mes of vork door de monchou en nutella zodat er een mooi patroontje ontstaat.
- Zet de brownie voor ongeveer 50 minuten in de oven.
- De brownie is klaar als een sateprikker droog uit de brownie komt.
Bereidingstijd: 20 min. + 50 min. in de oven
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Meer van Vriendin