Placeholder

Recept voor omelet met roergebakken asperges en olijven

Een omelet valt altijd wel in de smaak. Geef hem een extra randje met asperges en olijven. Gezond én lekker!

Een omelet valt altijd wel in de smaak. Geef hem een extra randje met asperges en olijven. Gezond én lekker!

Lunchgerecht voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 3 eieren
  • 200 gr groene aspergetips
  • zwarte olijven zonder pit
  • zout en peper
  • olijfolie
  • rucola
  • bruin stokbrood

Aan de slag!

  1. Klop in een kom 3 eieren met wat zout en peper los.
  2. Verhit in een anti-aanbakpan 1 eetlepel olijfolie en schenk de eieren in de pan.
  3. Leg een deksel op de pan en laat de omelet op zacht vuur stollen. Leg het op een bord.
  4. Verhit nog 1 eetlepel olijfolie in de pan en roerbak 2 minuten 200 gram groene aspergetips en een handje zwarte olijven zonder pit.
  5. Verdeel de asperges, olijven en een flinke hand rucola over de omelet.
  6. Serveer het met bruin stokbrood. 

Tekst: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Visagie: Désirée van Dijk.