Recept voor oosterse kipkarbonade
8 mei 2015
Yum, deze kip met een oosters tintje is op om te vreten!
Yum, deze kip met een oosters tintje is op om te vreten!
Boodschappenlijstje voor 8 personen:
- 8-16 gekruide of gemarineerde kipkarbonades of kippenvleugels (afh. grootte)
- 6 eetl. arachide of rijstolie
- 2 uien in stukjes
- 2 kleingesneden teentjes knoflook
- 2 rode kleingesneden pepers
- 2 rode zoete paprika’s in stukjes,
- 4 theel. gemberpoeder of djahé
- 2 theel. geelwortel of kurkuma
- 2 theel. komijn of djinten
- flinke scheut mirin (Japanse zoete rijstwijn uit toko)
- 2 eetl. ketjap manis (zoet)
- 4 groene schoongemaakte gehalveerde paprika’s
- 2 eetl. maïsblokjes of gele gegrilde paprika (pot supermarkt)
- suiker
- zout en peper uit de molen
Aan de slag!
- Neem de kip uit de koelkast.
- Verwarm de olie in een grote wok en bak hierin de kip rondom aan.
- Roerbak de uien, de knoflook, de pepers, de rode paprika’s en de gember mee.
- Voeg dan de geelwortel en de komijn toe en sluit de wok met een spatdeksel.
- Verwarm dit ca. 10 minuten op een lage stand.
- Blus met de mirin. de ketjap en sluit de wok opnieuw voor ca. 15 minuten.
- Kook in die tijd wilde rijst gaar op de bekende wijze.
- Breng ook ruim water in een andere pan aan de kook voor de groene paprika’s.
- Kook die in ca. 10 minuten beetgaar en laat ze daarna uitlekken.
- Serveer de uitgedampte rijst in de paprika’s en garneer met de maïs.
- Maak de saus op smaak af met suiker, zout en peper.
- Lekker met een salade van wortel met gewelde rozijnen en geraspte kokos.
Kiptip: neem ongekruide kippenvleugels en gebruik Oosterse kruiden.
Meer weten over kip: zie www.hoekiptnederland.nl
Lekkere kiprecepten: www.kiprecepten.nl