Placeholder

Recept voor oosterse kipkarbonade

Yum, deze kip met een oosters tintje is op om te vreten!

Yum, deze kip met een oosters tintje is op om te vreten!

Boodschappenlijstje voor 8 personen:

  • 8-16 gekruide of gemarineerde kipkarbonades of kippenvleugels (afh. grootte)
  • 6 eetl. arachide of rijstolie
  • 2 uien in stukjes
  • 2 kleingesneden teentjes knoflook
  • 2 rode kleingesneden pepers
  • 2 rode zoete paprika’s in stukjes,
  • 4 theel. gemberpoeder of djahé
  • 2 theel. geelwortel of kurkuma
  • 2 theel. komijn of djinten
  • flinke scheut mirin (Japanse zoete rijstwijn uit toko)
  • 2 eetl. ketjap manis (zoet)
  • 4 groene schoongemaakte gehalveerde paprika’s 
  • 2 eetl. maïsblokjes of gele gegrilde paprika (pot supermarkt) 
  • suiker
  • zout en peper uit de molen

Aan de slag!

  1. Neem de kip uit de koelkast.
  2. Verwarm de olie in een grote wok en bak hierin de kip rondom aan.
  3. Roerbak de uien, de knoflook, de pepers, de rode paprika’s en de gember mee.
  4. Voeg dan de geelwortel en de komijn toe en sluit de wok met een spatdeksel.
  5. Verwarm dit ca. 10 minuten op een lage stand.
  6. Blus met de mirin. de ketjap en sluit de wok opnieuw voor ca. 15 minuten.
  7. Kook in die tijd wilde rijst gaar op de bekende wijze.
  8. Breng ook ruim water in een andere pan aan de kook voor de groene paprika’s.
  9. Kook die in ca. 10 minuten beetgaar en laat ze daarna uitlekken. 
  10. Serveer de uitgedampte rijst in de paprika’s en garneer met de maïs.
  11. Maak de saus op smaak af met suiker, zout en peper.
  12. Lekker met een salade van wortel met gewelde rozijnen en geraspte kokos.

Kiptip: neem ongekruide kippenvleugels en gebruik Oosterse kruiden.

Meer weten over kip: zie www.hoekiptnederland.nl

Lekkere kiprecepten: www.kiprecepten.nl