Recept voor oosterse kippensoep met citroengras
30 oktober 2012
Oosterse kippensoep is een lekkere variatie op de standaard kippensoep. Met een vleugje citroengras wordt dit recept ook nog eens lekker fris.
Oosterse kippensoep is een lekkere variatie op de standaard kippensoep. Met een vleugje citroengras wordt dit recept ook nog eens lekker fris.
Voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1250 ml kippenbouillon (van tabletten)
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 3 cm verse gember, geschild en in plakjes
- 1 stengel citroengras, in grove stukken
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd en in ringen
- 400 g kipfilet, in repen
- 100 g sperziebonen, in kleine stukjes
- 125 g taugé
- een halve kleine Chinese kool, in dunne repen
- 50 g pinda’s, grof gehakt
Aan de slag!
- Breng in een pan de bouillon met knoflook, gember, citroengras en rode peper aan de kook. Laat op laag vuur ca. 10 minuten trekken.
- Zeef de bouillon boven een kom en schenk terug in de pan.
- Voeg de kipfilet en sperziebonen aan de bouillon toe en kook in ca. 5 minuten zachtjes gaar.
- Voeg de taugé en Chinese kool toe en kook nog 1-2 minuten mee.
- Verdeel over kommen en strooi er de pinda’s over.
- Idee: maak er een maaltijdsoep van door de soep over gekookte mie in kommen te schenken. Leg ook nog 4 hardgekookte eieren, gepeld en in partjes, in de soep.
Tekst: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.