Placeholder

Recept voor oosterse kipsalade met munt, komkommer en mango

Waan je in oosterse sferen met deze heerlijke kipsalade! De munt, komkommer en mango geven de salade een frisse smaak. Eet smakelijk!

Waan je in oosterse sferen met deze heerlijke kipsalade! De munt, komkommer en mango geven de salade een frisse smaak. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 500 g kipfilet, in dunne repen
  • 3 el sojasaus
  • 1 teen knoflook
  • sap van 2 limoenen
  • 1 komkommer, geschild
  • 2 kropjes little gem
  • 3 takjes munt, blaadjes fijngesneden
  • 250 g (koel)verse mangostukjes
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en in reepjes
  • 3 el milde olijfolie

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de kip met de sojasaus, de knoflook en de helft van het limoensap.
  2. Laat minimaal 15 minuten marineren.
  3. Snijd intussen de komkommer in de lengte doormidden en ris er met een theelepel de zaadjes uit.
  4. Snijd de komkommer in boogjes.
  5. Haal de blaadjes van de kropjes little gem los.
  6. Meng in een schaal de slablaadjes met de komkommer, munt, mango en rode peper.
  7. Meng er de rest van het limoensap en 2 eetlepels olijfolie door.
  8. Breng op smaak met wat zout.
  9. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de reepjes kip al omscheppend in ca. 4 minuten gaar.
  10. Schep de kip op de salade.
  11. Serveer met stokbrood.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Samenstelling: Merijn van den Boom. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. www.kiprecepten.nl, Nijhof, Studio bazar en Zara home.