Recept voor Oosterse paksoistamp
20 januari 2015
Wist je dat Japanse sojasaus veel minder suiker bevat dan ketjap? Stoof daarom deze stamppot in sojasaus voor een slanke bereiding.
Wist je dat Japanse sojasaus veel minder suiker bevat dan ketjap? Stoof daarom deze stamppot in sojasaus voor een slanke bereiding.
Boodschappenlijstje:
- 1250 g kruimige aardappelen, geschild
- 2 el (wok)olie
- 300 g nasi/bami vlees
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 3 el lichte sojasaus
- 1-2 tl sambal
- 600 g paksoi
- 150 ml hete bouillon (van tablet)
- 2 el geraspte kokos
Aan de slag!
- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af.
- Verhit de helft van de olie in een braadpan olie en bak het vlees rondom goudbruin.
- Voeg de knoflook en paprika toe en bak 1 min. mee.
- Voeg de sojasaus en 1 dl heet water toe en laat 5 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met sambal.
- Snijd de paksoi in reepjes en houd het witte en groene deel apart.
- Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de witte delen van de paksoi in 5 min. beetgaar.
- Stamp de aardappelen met een stamper en de hete bouillon tot een grove puree.
- Schep het witte en groene deel van de paksoi erdoor, breng op smaak met peper.
- Serveer de stamppot in de wok, verdeel het nasivlees erover, bestrooi de kokos en serveer met de jus.
Bereidingstijd: ca. 30 min.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, H&M, Zara Home.