Recept voor Oosterse roerbak met kip, spinazie en peultjes
26 mei 2014
Zin in een lekker makkelijk recept vanavond? Deze roerbak staat binnen 20 minuten op tafel!
Zin in een lekker makkelijk recept vanavond? Deze roerbak staat binnen 20 minuten op tafel!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 el zonnebloemolie
- 4 kipfilets, in reepjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 1 rode chilipeper, in ringetjes
- 200 g peultjes, schoongemaakt
- 400 g wilde spinazie
- 2-3 el sojasaus
Aan de slag!
- Verhit de olie in een wok en bak de reepjes kip op hoog vuur 2-3 minuten.
- Voeg de knoflook, gember en chilipeper toe en bak ze 1 minuut mee.
- Meng er de peultjes door en roerbak 1 minuut mee.
- Voeg de spinazie in delen toe en roerbak tot de blaadjes zijn geslonken.
- Breng op smaak met sojasaus. Lekker met mihoen of basmatirijst.
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.