Recept voor Oosterse roerbak met kip, spinazie en peultjes
13 oktober 2014
We beginnen de week met een lekker en makkelijk recept: Oosterse roerbak met kip, spinazie en peultjes. Binnen 20 minuten staat het op tafel!
We beginnen de week met een lekker en makkelijk recept: Oosterse roerbak met kip, spinazie en peultjes. Binnen 20 minuten staat het op tafel!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 el zonnebloemolie
- 4 kipfilets, in reepjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 1 rode chilipeper, in ringetjes
- 200 g peultjes, schoongemaakt
- 400 g wilde spinazie
- 2-3 el sojasaus
Aan de slag!
- Verhit de olie in een wok en bak de reepjes kip op hoog vuur 2-3 minuten.
- Voeg de knoflook, gember en chilipeper toe en bak ze 1 minuut mee.
- Meng er de peultjes door en roerbak 1 minuut mee.
- Voeg de spinazie in delen toe en roerbak tot de blaadjes net zijn geslonken. Breng op smaak met sojasaus. Lekker met mihoen of basmatirijst.
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.