Recept voor Oosterse salade met biefstuk
15 april 2014
Heb je vanavond niet zo veel tijd om te koken? Dan is deze Oosterse salade met biefstuk een aanrader! Snel, makkelijk en erg lekker!
Heb je vanavond niet zo veel tijd om te koken? Dan is deze Oosterse salade met biefstuk een aanrader! Snel, makkelijk en erg lekker!
Maaltijdsalade, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 biefstukjes
- 1 el olie
- 1 krop ijsbergsla
- 150 g geraspte wortel (zakje)
- 1 doosje tuinkers
Voor de dressing:
- 2,5 el sojasaus
- 2,5 el rijstazijn (of witte-wijnazijn)
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
- enkele druppels sesamolie
- kroepoek, voor erbij
Aan de slag!
- Bestrooi de biefstukjes met zout en peper.
- Verhit de olie in een pan en bak de biefstukjes 2 minuten per kant. Neem ze uit de pan en laat ze 2-3 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Scheur intussen de sla in stukken en verdeel deze over vier borden. Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Snijd de biefstuk in repen en verdeel over de sla.
- Verdeel er de geraspte wortel en dressing over. Knip de tuinkers van het bedje af en verdeel over de salade.
- Serveer met kroepoek.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.