Placeholder

Recept voor.. open sandwiches

Het recept voor open sandwiches is ontstaan tussen 1954 – 1964. We vertellen je niet alleen hoe je het kunt maken, maar ook hoe je het een vleugje ‘anno nu’ kunt geven.

Het recept voor open sandwiches is ontstaan tussen 1954 – 1964. We vertellen je niet alleen hoe je het kunt maken, maar ook hoe je het een vleugje ‘anno nu’ kunt geven.

Dit heb je nodig: 
-2 sneden brood per persoon (desgewenst in hartjes, rondjes, etc.)
-4 eieren
-1 eetl tomatenpuree / 1 eetl pittige kaas / 1 eetl gebraden vlees, in stukjes
-zout en peper

Aan de slag!
1. Kook voor de eiboter de eieren hard. Maak 2 hardgekookte eieren of 4 eierdooiers fijn en met met de tomatenpuree, pittige kaas of vlees. Breng op smaak met zout en peper.
2. Besmeer elke snee brood met de eiboter. Leg in het midden een plakje ei en garneer met bijvoorbeeld augurk, tomaat, radijs, peterselie, garnalen, etc.

Tip
Neem een glas en steek daarmee rondjes uit het brood. Casinobrood is hiervoor geschikt.

Anno nu: garnalensandwich

Dit heb je nodig:
-1 eetl mayonaise
-klein handje bieslook, kleingesneden
-ijsbergsla, in reepjes
-Hollandse garnalen

Aan de slag!
1. Meng de mayonaise en de bieslook en voeg dit toe aan de eidooiers.
2. Besmeer de sneetjes met de eiboter, beleg met ijsbergsla, plakjes ei en tomaat en leg daarop garnalen.


Leuke tip!
Dit recept komt uit het boek 'Alles kip & ei?'. In dit leuke boek lees je over de geschiedenis van de kip- en ei reclames. Wie kent niet de slogans als 'Breek de dag, tik 'n eitje' en 'Kip, 't meest veelzijdige stukje vlees'? Door de recepten van vroeger en nu is dit een geschikt boek voor de liefhebber! 

Alles kip & ei? 
Wilbert Schreurs 
Caplan Publishing B.V.
Bestellen kan hier voor € 19,95