Recept voor opgerolde lasagne met ricotta en spinazie
5 december 2014
Deze variatie op de klassieke lasagne is vegetarisch en snel te maken. Serveer het met een gemengde salade.
Deze variatie op de klassieke lasagne is vegetarisch en snel te maken. Serveer het met een gemengde salade.
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 el olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 500 g verse spinazie
- 400 g ricotta
- 125 g geraspte parmezaanse kaas of grana padano
- 250 g verse lasagnevellen
- 400 ml tomatensaus voor pasta (kant-en-klaar)
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak op hoog vuur tot de groente is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet.
- Meng in een kom de spinazie met de ricotta en 75 g kaas. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep wat van het ricotta-spinazie mengsel op een uiteinde van de lasagnevellen en rol ze op.
- Schep de helft van de tomatensaus op de bodem van een ovenschaal. Leg de opgerolde lasagne erop. Verdeel de rest van de saus over de rolletjes.
- Bestrooi met kaas en bak de opgerolde lasagne 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin. Lekker met een gemengde salade.
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 20-25 minuten oventijd.
Variatietip: Met een champignons-spinazievulling. Bak nog 250 g fijngesneden kastanjechampingons met de ui en knoflook mee en voeg daarna de spinazie toe. Maak de rolletjes verder zoals hierboven beschreven.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & kamille, Zara Home.