Recept voor paddestoelenbeignets met kappertjesdip
Tekst: Vriendin
20 maart 2013
Een lekker hapje voor bij de televisie vanavond met een frisse dipsaus.
Een lekker hapje voor bij de televisie vanavond met een frisse dipsaus.
Hapje.
Boodschappenlijstje:
- 250 g champignons
- 125 g bloem
- 150 ml koud bier
- 1 ei
- olie om te frituren
Voor de dip:
- 3 el mayonaise
- 3 el kwark
- 1 el kappertjes, uitgelekt
- 1 el fijngehakte bieslook
- Extra nodig: frituurpan, keukenpapier.
Aan de slag!
- Verwarm de olie in een frituurpan tot 180ºC.
- Meng voor de dip alle ingrediënten door elkaar.
- Borstel of veeg de champignons schoon, maar laat ze heel.
- Klop in een kom met een garde de bloem en het bier snel door elkaar.
- Voeg het ei, peper en zout toe en klop het tot een beslag.
- Het is niet erg als er nog klontjes in het beslag zitten, want hierdoor worden de beignets extra luchtig.
- Haal de champignons in porties door het beslag (ze moeten slechts met een dun laagje bedekt zijn).
- Frituur ze in porties in 2-3 minuten licht goudbruin.
- Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Herhaal dit met de rest van de champignons.
- Strooi er zout over en serveer ze warm met de kappertjesdip.
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Idee: Je kunt de beignets ook in een wok bereiden. Verwarm ca. 500 ml plantaardige olie tot zeer heet en frituur de champignons in porties.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.
Meer van Vriendin