Recept voor paddestoelenbeignets met kappertjesdip
20 maart 2013
Een lekker hapje voor bij de televisie vanavond met een frisse dipsaus.
Een lekker hapje voor bij de televisie vanavond met een frisse dipsaus.
Hapje.
Boodschappenlijstje:
- 250 g champignons
- 125 g bloem
- 150 ml koud bier
- 1 ei
- olie om te frituren
Voor de dip:
- 3 el mayonaise
- 3 el kwark
- 1 el kappertjes, uitgelekt
- 1 el fijngehakte bieslook
- Extra nodig: frituurpan, keukenpapier.
Aan de slag!
- Verwarm de olie in een frituurpan tot 180ºC.
- Meng voor de dip alle ingrediënten door elkaar.
- Borstel of veeg de champignons schoon, maar laat ze heel.
- Klop in een kom met een garde de bloem en het bier snel door elkaar.
- Voeg het ei, peper en zout toe en klop het tot een beslag.
- Het is niet erg als er nog klontjes in het beslag zitten, want hierdoor worden de beignets extra luchtig.
- Haal de champignons in porties door het beslag (ze moeten slechts met een dun laagje bedekt zijn).
- Frituur ze in porties in 2-3 minuten licht goudbruin.
- Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Herhaal dit met de rest van de champignons.
- Strooi er zout over en serveer ze warm met de kappertjesdip.
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Idee: Je kunt de beignets ook in een wok bereiden. Verwarm ca. 500 ml plantaardige olie tot zeer heet en frituur de champignons in porties.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.