Placeholder

Recept voor panna cotta met lychees

Een zomers dessert dat je gedachten afleidt van de koude winter buiten. Een zomerfeestje in je mond!

Een zomers dessert dat je gedachten afleidt van de koude winter buiten. Een zomerfeestje in je mond!

Nagerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 400 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 50 g suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 12 verse lychees
  • 4 el vloeibare honing
  • sap van1 limoen
  • Extra: 4 eenpersoons puddingvormpjes (150 ml inhoud)

Aan de slag!

  1. Schraap met de punt van een mesje het merg uit het vanillestokje.
  2. Breng in een pannetje de slagroom met de melk, suiker en vanillemerg aan de kook. Laat ca. 3 minuten al roerend zacht koken.
  3. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
  4. Week intussen de gelatine 5 minuten in koud water.
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het roommengsel.
  6. Laat het mengsel in een bak met koud water afkoelen tot het lobbig wordt.
  7. Verdeel het mengsel over de puddingvormpjes en laat ze in de koelkast in minimaal 2 uur opstijven.
  8. Pel de lychees, snijd de vruchtjes doormidden en verwijder de pitten.
  9. Roer in een schaaltje de honing met het limoensap door elkaar.
  10. Meng er de lychees door. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  11. Dompel de puddingvormpjes kort in heet water en stort de puddinkjes op borden.
  12. Schep er de lychees en honingsaus over.

Bereidingstijd: 5 minuten, plus ca. 15 minuten voorbereiden en 2 uur stijven.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.