Recept voor pannekoeken met chocoladehartjes
8 maart 2019
Mmm… pannekoeken met chocola. Je leest hier hoe je deze chocoladehartjes op je pannekoek maakt. Heel romantisch.
Mmm… pannekoeken met chocola. Je leest hier hoe je deze chocoladehartjes op je pannekoek maakt. Heel romantisch.
Ook lekker: Recept voor wortel-kokos pannekoeken
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 12 stuks
Bakgerei: beslagkom, mixer of garde, Tefal-pannenkoekenpan, spuitfles
Ingrediënten
1 pak Koopmans Pannenkoekenmix Origineel, 850 ml melk, 2 eieren, 50 g roomboter (of een scheutje olie), 2 el cacaopoeder
Zo maak je ze
Stap 1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe.
Stap 2. Roer het geheel met een mixer of garde tot een glad beslag.
Stap 3. Voeg al roerende de rest van de melk en de eieren toe. Schep een/vierde van het beslag in een aparte kom en roer de cacaopoeder erdoor. Giet in een spuitfles.
Stap 4. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan. Spuit verschillende hartjes met het chocolade beslag in de pannenkoekenpan. Giet het normale beslag hier overheen zodra het een beetje is opgedroogd, en laat uitlopen over de bodem. Keer de pannenkoek om zodra ook het normale beslag is opgedroogd en bak nog 1 à 2 minuten.
Tip: Serveer met poedersuiker, stroop en rood fruit.