Recept voor pannekoekjes met Griekse yoghurt
3 mei 2014
Het is weer weekend en daar hoort een lekker uitgebreid ontbijtje bij. Deze keer: pannekoekjes met Griekse yoghurt.
Het is weer weekend en daar hoort een lekker uitgebreid ontbijtje bij. Deze keer: pannekoekjes met Griekse yoghurt.
Ontbijt voor 8 pannekoekjes.
Boodschappenlijstje:
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1 ei
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- serveren met honing, kaneel en/of fruit
Aan de slag:
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met het ei. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en het bakpoeder.
- Meng het geheel nogmaals goed door elkaar totdat het een mooi beslag is geworden.
- Doe een klein beetje boter in een pan. Maak vervolgens 3 kleine pannenkoekjes maar je kunt natuurlijk ook een groter pannenkoekje maken. Bak de pannenkoekjes gaar en goudbruin in circa 5 minuten.
- Serveer de pannenkoekjes met wat kaneel en honing en eventueel fruit.
Let op: door de Griekse yoghurt worden de pannenkoekjes lekker zacht (en fris van smaak). Je pannenkoekje is dus na circa 5 minuten gaar.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.