Placeholder

Recept voor paprikarolletjes met parmaham en ricotta

Deze paprikarolletjes zijn een heerlijk bijgerecht. Of snijdt ze in kleine stukjes en serveer ze als borrelhapje tijdens een feestje. Succes gegarandeerd!

Deze paprikarolletjes zijn een heerlijk bijgerecht. Of snijdt ze in kleine stukjes en serveer ze als borrelhapje tijdens een feestje. Succes gegarandeerd!

Recept voor 4 paprikarolletjes

Boodschappenlijstje:

  • 2 geroosterde paprika’s
  • 2 plakjes parmaham
  • 3/4 eetlepels ricotta
  • 1 theelepel basilicum
  • snufje chilipoeder

Aan de slag!

  1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden.
  2. Laat de paprika’s uitlekken en snijd de paprika’s doormidden zodat je van 1 paprika, 2 rolletjes kunt maken.
  3. Meng de ricotta met de melk, basilicum en chilipoeder.
  4. Snijd de plakjes parmaham in tweeën.

     

  5. Leg een plakje parmaham op de paprika en verdeel daarna het ricottamengsel over de 4 plakjes paprika.
  6. Rol vervolgens de paprika’s op en leg de paprikarolletjes in een ingevette ovenschaal.
  7. Prik eventueel nog een cocktailprikkertje in de paprikarolletjes.
  8. Zet ze vervolgens voor circa 20 minuten in de oven.

Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. in de oven.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl