Placeholder

Recept voor paprika’s met linzen en tortillachips

Heerlijk gevulde paprika’s uit de oven!

Heerlijk gevulde paprika’s uit de oven!

Hoofdgerecht voor 2-3 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 3 niet al te grote rode paprika’s
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 3 bosuitjes, in ringen
  • 1 pot of blik bruine linzen (400 g), uitgelekt
  • 2 tl Mexicaanse kruiden (Casa fiesta)
  • een handje verse koriander, grof gehakt
  • 12 tortillachips, naturel
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • verse koriander, om te garneren

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  3. Leg ze met de bolle kant naar beneden in een ingevette ovenschaal.
  4. Verwarm in een koekenpan de olie en bak de knoflook en bosui 1 minuut.
  5. Voeg de linzen en Mexicaanse kruiden toe en bak ze 2 minuten al omscheppend mee.
  6. Meng er de koriander door.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Schep het linzenmengsel in de halve paprika’s en leg op elke paprika 2 tortillachips.
  9. Strooi er de geraspte kaas over.
  10. Bak de gevulde paprika’s 15-20 minuten in de oven.
  11. Serveer met Mexicaanse salsa, nog wat tortillachips en een ijsbergsalade.

Bereidingstijd: ca 30. minuten, inclusief bakken.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bij de dames, Ikea, Studio bazar.