Placeholder

Recept voor parmezaanpesto met gegrilde citroenkip en rucola

Deze onverwachte combinatie van frisse citroenkip en parmezaanpesto is heerlijk en ook nog eens gezond!

Deze onverwachte combinatie van frisse citroenkip en parmezaanpesto is heerlijk en ook nog eens gezond!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 kipfilets
  • 2 citroenen
  • 2 el olijfolie
  • evt. grof geraspte Parmezaanse kaas om te bestrooien

Voor de rucola-parmezaanpesto:

  • 50 g pijnboompitten
  • 40 g rucola
  • 1 kleine teen knoflook
  • 75 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 75 ml olijfolie

Extra: keukenmachine of staafmixer

Aan de slag!

  1. Leg de kipfilets in een kom.
  2. Pers 1 citroen uit en schenk het sap over de kipfilets.
  3. Laat ze minimaal 15 minuten marineren.
  4. Snijd de andere citroen doormidden.
  5. Maak intussen de pesto.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin.
  7. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de pijnboompitten met de rucola, knoflook, kaas en olijfolie tot een smeuïge saus.
  8. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
  9. Dep de kipfilets droog met keukenpapier.
  10. Verwarm de olie in een grillpan en gril de kipfilets ca. 5 minuten per kant tot ze gaar en goudbruin zijn – leg de laatste 2 minuten de citroenen op de snijkanten bij de kipfilets in de grillpan en gril ze kort mee.
  11. Bestrooi de kip met zout en peper en serveer met de pesto.
  12. Knijp aan tafel de gegrilde citroen over de kip uit.

Lekker met een tomatensalade en gekookte krieltjes.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten, plus marineren.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof, Ikea en Zara home.