Recept voor pasta alla Genovese
4 augustus 2011
Heerlijk vegetarisch recept dat smaakt naar de zomer en Italië. Het recept voor de pesto kun je natuurlijk ook gebruiken als je een salade met tomaten, mozzarella en pesto wil maken of de pesto ergens anders voor nodig hebt.
Heerlijk vegetarisch recept dat smaakt naar de zomer en Italië. Het recept voor de pesto kun je natuurlijk ook gebruiken als je een salade met tomaten, mozzarella en pesto wil maken of de pesto ergens anders voor nodig hebt.
Hoofdgerecht voor vier personen.
Boodschappenlijstje:
- 400 g tagliatelle
- 4 aardappels, geschild en in blokjes
- 300 g panklare sperziebonen
- 8 zwarte olijven
- enkele blaadjes basilicum voor de garnering
Voor de pesto:
- 2 el pijnboompitten
- 1 flinke bos basilicum (ca. 30 g)
- 1 kleine teen knoflook
- 50 g geraspte pittige kaas (Grana Padano of Parmezaanse)
- 75 ml olijfolie
Aan de slag!
- Maak de pesto:
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin.
- Maal in een keukenmachine de pijnboompitten met basilicum, knoflook en kaas fijn.
- Schenk er terwijl de machine draait geleidelijk de olie bij tot je een smeuïge saus hebt.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook en voeg de tagliatelle, aardappels en sperziebonen toe.
- Kook alles in ca. 8 minuten beetgaar.
- Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
- Meng de pesto samen met wat van het kookvocht door de pasta aardappels en bonen.
- Strooi er de zwarte olijven en blaadjes basilicum over.
Tip pasta: Gebruik je verse tagliatelle? Kook dan eerst de aardappels en sperziebonen 3-4 minuten en voeg dan pas de verse pasta toe. Kook alles nog 3-4 minuten tot de pasta gaar is.
Tip pesto: Je kunt met de pesto variëren met allerlei kruiden, voeg aan de basilicum ook wat koriander toe of verse munt, ook een beetje citroensap geeft er weer een heel andere draai aan.