Recept voor pasta alla Genovese
21 juli 2017
Heerlijk: een vegetarische pasta. Dit recept is afkomstig uit de Italiaanse streek Liguria.
Heerlijk: een vegetarische pasta. Dit recept is afkomstig uit de Italiaanse streek Liguria.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
–350 g trenette of linguine
–4 vastkokende aardappelen
–1 el pijnboompitten
–300 g smalle lintpasta naar keuze
-300 g sperziebonen, panklaar
–1 bos basilicum
–1 teen knoflook
–ca. 100 ml olijfolie extra vierge
–50 g parmezaanse kaas, geraspt
–Extra: staafmixer
Aan de slag:
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Boen de aardappelen schoon. Snijd de ongeschilde aardappelen in blokjes van 1 cm. Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan en schud ze op een bord. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta de aardappelblokjes toe. Voeg 6 minuten voor het einde van de kooktijd de sperziebonen toe. Kook de aardappelblokjes en sperziebonen met de pasta verder samen gaar. Maak intussen de pesto: pureer met de staafmixer de basilicum met de knoflook en de pijnboompitten. Schenk er voldoende olijfolie bij tot een dikke pasta ontstaat. Voeg ongeveer 2/3 van de kaas toe tot een smeuïge pesto ontstaat en breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta met de aardappelen en sperziebonen af. Vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de aardappelen en bonen met 3 tot 4 eetlepels pesto en voldoende van het opgevangen kookvocht tot een smeuïge pasta. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de rest van de parmezaanse kaas.
Tip: trenette of linguine zijn smalle soorten lintpasta. Spaghetti werkt ook prima!
Bereidingstijd: 25 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, De Weldaad.