Placeholder

Recept voor pasta alla Genovese

Een heerlijke vegetarische pasta met zelfgemaakte pesto!

Een heerlijke vegetarische pasta met zelfgemaakte pesto!

Ingrediënten
• 350 g linguine of andere lintpasta naar keuze
• 4 vastkokende
aardappelen
• 1 el pijnboom
pitten
• 300 g sperziebonen, panklaar
• 1 bos basilicum
• 1 teen knoflook
• ca. 100 ml olijfolie extra vierge
• 50 g Parmezaanse kaas, geraspt.
Extra nodig: staafmixer

Boen de aardappelen schoon. Snijd de ongeschilde aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook de linguine in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de aardappelblokjes toe. Voeg 6 minuten voor het einde van de kooktijd de sperziebonen toe. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekepan en laat ze iets afkoelen op een bord.

Maak de pesto: pureer met de staafmixer de basilicum met de knoflook en de pijnboompitten. Schenk er voldoende olijfolie bij tot een dikke pasta ontstaat. Voeg ongeveer 2/3 van de kaas toe tot een smeuïge pesto ontstaat en breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta met de aardappelen en sperziebonen af. Vang een kopje kookvocht op.

Meng de pasta met de aardappelen en bonen met 3 tot 4 eetlepels pesto en wat opgevangen kookvocht tot een smeuïge pasta. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd: 25 minuten