Recept voor Pasta alla Norma
14 juli 2015
Heerlijk: pasta op een mooie zomerdag.
Heerlijk: pasta op een mooie zomerdag.
Vegetarische pasta, hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 400 g rigatoni of penne
- 6 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
- 1 aubergine, in halve maantjes
- 250 g ricotta
- handvol basilicumblaadjes
Aan de slag!
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie.
- Fruit de knoflook. Voeg de blikken tomatenblokjes toe en laat in 10 minuten tot een dikke tomatensaus inkoken.
- Bak intussen in een koekepan in de rest van de olijfolie de aubergine in 2 tot 3 porties goudbruin en gaar.
- Giet de pasta af. Meng de pasta met de tomatensaus. Schep er de aubergine en zout en peper naar smaak door.
- Verdeel de pasta over 4 borden. Schep met 2 theelepeltjes bergjes ricotta op de pasta en bestrooi met wat basilicumblaadjes.
- Maal er nog een beetje peper naar smaak over.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Tip In Sicilië wordt ricotta salata over de pasta gestrooid. Deze harde, gezouten, gerijpte schapenkaas is in ons land moeilijk verkrijgbaar. Verse ricotta geeft de pasta een romige accent, je kunt ook geraspte parmezaanse kaas gebruiken.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, De Weldaad.