Recept voor pasta carbonara met rauwe ham
20 mei 2014
Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken op het menu vanavond: pasta carbonara. Lekker!
Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken op het menu vanavond: pasta carbonara. Lekker!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 g penne
- 600 g broccoli, in roosjes
- 75 g prosciutto of rauwe ham, in brede reepjes
- 4 eieren
- 3 el fijngehakte peterselie
- 4 el Parmezaanse kaas, geraspt of geschaafd
Aan de slag!
- Kook de penne beetgaar. Kook intussen de broccoli in kokend water in ca. 5 minuten beetgaar.
- Bak in een droge koekenpan de prosciutto 1 minuut en haal uit de pan. Klop in een kom de eieren los en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Giet de pasta af en vang 75 ml kookvocht op. Klop het kookvocht door het eiermengsel.
- Doe de pasta terug in de pan en meng de prosciutto en 2 el peterselie erdoor. Voeg het eimengsel toe en verwarm al roerend op zacht vuur tot de pasta omhuld is door een romige saus.
- Verdeel de pasta en broccoli over 4 borden en bestrooi met de kaas en de rest van de peterselie
Bereidingstijd: 15 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.