Recept voor pasta met chorizo en broccoli
12 juni 2014
Chorizoworst in combinatie met pasta en broccoli is een echte aanrader! Heb jij dit recept al eens geprobeerd?
Chorizoworst in combinatie met pasta en broccoli is een echte aanrader! Heb jij dit recept al eens geprobeerd?
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 350 g penne
- 1 flinke stronk broccoli, in kleine roosjes
- 2 el olie
- 1 ui, gesnipperd
- 250 g chorizo (worstje), vel verwijderd en in plakjes
- 2 el peterselie, fijngehakt
Aan de slag!
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar; kook de laatste 3 minuten de broccoli mee.
- Verhit intussen in een hapjespan de olie en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg de chorizo toe en bak kort op matig vuur tot het vet vrijkomt.
- Giet de pasta en broccoli af, vang wat van het kookwater op. Meng pasta en broccoli door de chorizo in de pan.
- Maak eventueel smeuïger met wat kookwater.
- Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met peterselie.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.