Placeholder

Recept voor pasta-ovenschotel met bloemkool en pesto

Het voordeel is vaak dat ovenschotels zo lekker makkelijk te bereiden zijn. Zo ook deze, lekker met penne, cherrytomaatjes, parmezaanse kaas, spekjes en bloemkool. Variatie is natuurlijk ook mogelijk, maak het nog lekkerder naar eigen smaak.

Het voordeel is vaak dat ovenschotels zo lekker makkelijk te bereiden zijn. Zo ook deze, lekker met penne, cherrytomaatjes, parmezaanse kaas, spekjes en bloemkool. Variatie is natuurlijk ook mogelijk, maak het nog lekkerder naar eigen smaak.

Boodschappenlijstje:

  • 150 gram pasta
  • 350 gram bloemkoolroosjes
  • 120 gram basilicumpesto
  • 1 rood uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel peterselie
  • scheutje olijfolie
  • 1 pakje spekblokjes
  • 10 cherrytomaatjes
  • handjevol geraspte kaas

Aan de slag!

  1. Begin met het opzetten van een pan water voor de pasta en voor de bloemkool.
  2. Als het water kookt, kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en kook je de bloemkool naar keuze wat steviger of lekker zacht.
  3. Snijd ondertussen het uitje fijn en de knoflook.
  4. Bak de spekjes krokant in een koekenpan.
  5. Bak daarna in dezelfde pan, als de spekjes klaar zijn, de uitjes en knoflook glazig.
  6. Halveer de cherrytomaatjes.
  7. Vergeet niet ondertussen de oven voor te verwarmen op 180 graden.  
  8. Als de pasta klaar is, giet je deze af en voeg je een scheutje olijfolie toe aan de pasta zodat deze niet aan elkaar plakt.
  9. Voeg daarna ook de glazige uitjes, de cherrytomaatjes, de spekblokjes, de bloemkoolroosjes, de pesto en de peterselie toe.
  10. Roer alles goed door elkaar en schep het pasta mengsel in een middelgrote ovenschaal.
  11. Strooi er nog wat geraspte kaas overheen en zet de ovenschotel voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Kijk voor meer lekkere recepten op lekkerensimpel.com