Placeholder

Recept voor pastasalade met gerookte kip en geitenkaas

Een pastasalade is ideaal met dit warme weer. Ook makkelijk om mee te nemen naar het park of het strand.

Een pastasalade is ideaal met dit warme weer. Ook makkelijk om mee te nemen naar het park of het strand.

Recept voor 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
• 300 g farfalle
• 125 g verse groene pesto
• 1 avocado
• 200 g gerookte kip, in reepjes
• 1 potje zongedroogde tomaten, uitgelekt
• 125 g cherrytomaatjes, gehalveerd
• 80 g gemengde jonge bladsla met veldsla
• 125 g geitenkaas

                                   Lees ook: recept voor pastasalade met pestodressing en tonijn.

Aan de slag:
1. Breng in een pan water aan de kook. Voeg de pasta en eventueel zout toe en kook de farfalle op matig vuur in circa 10 minuten beetgaar. Giet af en doe de pasta in een grote kom of ovenschaal. Schep de pesto door de nog warme pasta. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
2. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Meng de avocado, kip en zongedroogde tomaten door de pastasalade. Schep voorzichtig de bladsla erdoor en doe de pastasalade in een grote serveerschaal. Brokkel de geitenkaas erover en serveer meteen. Lekker met warm stokbrood en (gezouten) roomboter.

Tip: Gebruik om pasta te koken kokend water uit je waterkoker, dat gaat een stuk sneller.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & foodstyling: Jessica Lek. Met dank aan: Dille & Kamille, Zara Home