Recept voor pastasalade met pestodressing en tonijn
Tekst: Vriendin
3 juli 2014
Een pastasalade op een gewone doordeweekse dag is altijd goed. Heb jij deze combinatie met tonijn en pesto al eens geprobeerd?
Een pastasalade op een gewone doordeweekse dag is altijd goed. Heb jij deze combinatie met tonijn en pesto al eens geprobeerd?
Boodschappenlijstje:
- 200 g penne
- 300 g sperziebonen, gebroken
- 2 el groene pesto
- 4 el magere yoghurt
- 200 g diepvries dopererwten, ontdooid
- 75 g rucola
- 2 blikjes tonijn op water (à 185 g), uitgelekt
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 el zwarte olijven
Aan de slag!
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook intussen de sperziebonen in 6 min. beetgaar.
- Giet de penne en bonen af en spoel af met koud water.
- Meng in een kommetje de pesto en yoghurt door elkaar.
- Schep in een schaal de pasta, sperziebonen, doperwten, dressing en rucola door elkaar en verdeel de tonijn, kerstomaatjes en olijven erover.
Tip: Bestrooi met fijngehakte peterselie.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Zara-home, Nijhof, Studio Bazar, Ikea, Dille & kamille.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.