Placeholder

Recept voor pastasalade met pestodressing en tonijn

Een pastasalade op een gewone doordeweekse dag is altijd goed. Heb jij deze combinatie met tonijn en pesto al eens geprobeerd?

Een pastasalade op een gewone doordeweekse dag is altijd goed. Heb jij deze combinatie met tonijn en pesto al eens geprobeerd?

Boodschappenlijstje:

  • 200 g penne
  • 300 g sperziebonen, gebroken
  • 2 el groene pesto
  • 4 el magere yoghurt
  • 200 g diepvries dopererwten, ontdooid
  • 75 g rucola
  • 2 blikjes tonijn op water (à 185 g), uitgelekt
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 el zwarte olijven

Aan de slag!

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook intussen de sperziebonen in 6 min. beetgaar.
  2. Giet de penne en bonen af en spoel af met koud water.
  3. Meng in een kommetje de pesto en yoghurt door elkaar.
  4. Schep in een schaal de pasta, sperziebonen, doperwten, dressing en rucola door elkaar en verdeel de tonijn, kerstomaatjes en olijven erover.

Tip: Bestrooi met fijngehakte peterselie.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Zara-home, Nijhof, Studio Bazar, Ikea, Dille & kamille.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.