Recept voor pastasoep met worstjes
25 mei 2015
Een heerlijke soep met ongebruikelijke ingrediënten.
Een heerlijke soep met ongebruikelijke ingrediënten.
Voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 200 g venkel
- 200 g knolselderij
- 4 el olijfolie
- 1 l vleesbouillon
- 4 salsiccia (Italiaanse worstjes)
- 1 bosje peterselie
- 5 salieblaadjes
- 10 zongedroogde tomaten (op olie)
- 200 g pasta (bijv. grote macaroni)
- 200 g witte bonen (blik)
Aan de slag!
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Snijd de venkel in dunne plakken en de knolselderij in blokjes.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook glazig.
- Schenk de bouillon erbij en laat 10 minuten koken.
- Voeg de gesneden groenten en worstjes toe en laat de soep afgedekt nog 20 minuten zachtjes koken.
- Hak intussen de peterselieblaadjes grof en scheur de salieblaadjes.
- Hak de tomaatjes fijn.
- Kook de laatste 5-6 minuten de pasta en de uitgelekte bonen mee.
- Roer de tomaatjes en verse kruiden erdoor.
- Breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout.
Bereidingstijd: 45 minuten
Onder redactie van: Tessa Klösters. Receptuur & beeld: Wolfgang Schardt/StockFood/BeeldigBeeld.