Recept voor pastinaak met olie en zeezout
29 april 2012
Pastinaak, knolselderij en aardappel zijn ook prima te roosteren in olijfolie; snijd er dikke ‘frieten’ van, meng ze met olijfolie, zout en peper en verspreid ze over een bakplaat. Zet de oven halfhoog en rooster ze in drie kwartier gaar met knapperige randjes.
Pastinaak, knolselderij en aardappel zijn ook prima te roosteren in olijfolie; snijd er dikke ‘frieten’ van, meng ze met olijfolie, zout en peper en verspreid ze over een bakplaat. Zet de oven halfhoog en rooster ze in drie kwartier gaar met knapperige randjes.
Voor-/bijgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 g pastinaak
- 2 el olijfolie
- 2 tl zeezout
- 1 el citroensap
- 1 el verse kervel
Aan de slag!
- Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in reepjes.
- Schep ze om met de olie en het zout.
- Doe ze in een ruime schaal en sprenkel er 2 el water over.
- Laat de pastinaak afgedekt in de magnetron gaar worden in 3 à 4 minuten (750 Watt).
- Laat de groente afgedekt uit de magnetron enkele minuten nagaren.
- Bedruppel de pastinaak met wat citroensap en bestrooi met de fijngeknipte kervel.
Tekst: Maaike Visser. Foto: Peter Kooijman. Styling: Susanne Houx. Recepten en foto’s gerechten: AGF Promotie Nederland.