Recept voor pastinaaksoep met komijnekaascroutons
4 augustus 2011
Deze witte wortel heeft een beetje de smaak van anijs en selderij. Je kunt hem uitstekend verwerken in stoofpotten, roosteren of er een heerlijke puree van maken.
Deze witte wortel heeft een beetje de smaak van anijs en selderij. Je kunt hem uitstekend verwerken in stoofpotten, roosteren of er een heerlijke puree van maken.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 pastinaakwortels (à 750 g)
- 1 prei
- 1 el gedroogde tijm
- 2 tenen knoflook
- 1 stokbrood
- 75 g geraspte belegen komijnekaas
- 1 1/2 groente- of kruidenbouillontabletten
- 125 ml crème fraîchecitroensap
Aan de slag!
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Schil de pastinaakwortels met een dunschiller en snijd ze in plakken.
- Was de prei en snijd de prei in ringen.
- Doe de groenten in een pan, strooi er de tijm over en pers de knoflook erboven uit.
- Schenk er een halve liter water bij en kook de groenten in ca. 10 minuten gaar.
- Snijd intussen het stokbrood in plakjes en leg het op een bakblik.
- Rooster de stukjes stokbrood onder de grill in 1-2 minuten bruin.
- Keer ze dan en bestrooi ze met de komijnekaas.
- Bak het brood onder de grill tot de kaas gesmolten is.
- Pureer de groenten en doe de puree terug in de pan.
- Los de bouillontabletten op in een halve liter kokend water en schenk dit bij de puree.
- Breng de soep aan de kook en roer er de crème fraîche door.
- Breng op smaak met flink wat citroensap en peper.
Serveer de soep met de komijnekaascroutons.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx