Placeholder

Recept voor penne met spinazie, blauwe kaas en tomaatjes

Deze heerlijke pasta kun je ook maken met geitenkaas als je geen fan bent van blauwe kaas.

Deze heerlijke pasta kun je ook maken met geitenkaas als je geen fan bent van blauwe kaas.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 350 g penne
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 300 g bladspinazie
  • 150 g blauwe kaas, in blokjes
  • 2 el geroosterde pijnboompitten

Aan de slag!

  1. Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit intussen in een hapjespan of wok de olie en fruit de knoflook 30 seconden. Voeg de tomaatjes toe en bak ze 1 minuut mee.
  3. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak mee tot de groente net is geslonken.
  4. Giet de pasta af, maar bewaar een beetje kookvocht.
  5. Meng de pasta door het spinaziemengsel in de pan en voeg de blokjes kaas en wat kookvocht toe.
  6. Schep alles om tot de kaas is gesmolten en de pasta smeuïg is. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de pasta over diepe borden en strooi er de pijnboompitten over.

Bereidingstijd: 15 minuten.

TIP! Als je geen fan van blauwe kaas bent, kun je deze pasta ook met zachte geitenkaas maken.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.