Placeholder

Recept voor penne met tomaat, basilicum en ricotta

Zin in een vegetarisch gerecht? Probeer dit recept eens: eenvoudig te bereiden, maar oh zo lekker!

Zin in een vegetarisch gerecht? Probeer dit recept eens: eenvoudig te bereiden, maar oh zo lekker!

Vegetarisch hoofdgerecht voor 1 persoon.

Booschappenlijstje:

  • 15 g verse basilicum
  • 2,5 el olijfolie
  • een halve teen knoflook, uitgeperst
  • 125 g penne
  • 1 el pijnboompitten
  • 125 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2-3 el ricotta 
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas

Aan de slag!

  1. Houd enkele blaadjes basilicum apart en hak de rest fijn.
  2. Meng de fijngehakte basilicum met 2 eetlepels olijfolie en de knoflook.
  3. Voeg versgemalen peper en zout toe.
  4. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  5. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Zet apart.
  6. Verhit in een ruime koekenpan een halve eetlepel olie en bak de tomaten 2 minuten.
  7. Giet de pasta af en meng met de tomaten en basilicumolie.
  8. Verdeel er de ricotta in klontjes over en strooi er de pijnboompitten, parmezaanse kaas en achtergehouden blaadjes basilicum over.

 Eet smakelijk!

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: &klevering-zuid, Nijfhof en Studio bazar.