Recept voor penne met tomaat, basilicum en ricotta
4 augustus 2011
Zin in een vegetarisch gerecht? Probeer dit recept eens: eenvoudig te bereiden, maar oh zo lekker!
Zin in een vegetarisch gerecht? Probeer dit recept eens: eenvoudig te bereiden, maar oh zo lekker!
Vegetarisch hoofdgerecht voor 1 persoon.
Booschappenlijstje:
- 15 g verse basilicum
- 2,5 el olijfolie
- een halve teen knoflook, uitgeperst
- 125 g penne
- 1 el pijnboompitten
- 125 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 2-3 el ricotta
- 2 el geraspte parmezaanse kaas
Aan de slag!
- Houd enkele blaadjes basilicum apart en hak de rest fijn.
- Meng de fijngehakte basilicum met 2 eetlepels olijfolie en de knoflook.
- Voeg versgemalen peper en zout toe.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Zet apart.
- Verhit in een ruime koekenpan een halve eetlepel olie en bak de tomaten 2 minuten.
- Giet de pasta af en meng met de tomaten en basilicumolie.
- Verdeel er de ricotta in klontjes over en strooi er de pijnboompitten, parmezaanse kaas en achtergehouden blaadjes basilicum over.
Eet smakelijk!
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: &klevering-zuid, Nijfhof en Studio bazar.