Recept voor perenstoof met blauwe kaas
4 augustus 2011
Verrassend bijgerecht bomvol smaken. Peer is super in januari en combineert in dit recept heel goed met de blauwe kaas, spinazie en pijnboompitten.
Verrassend bijgerecht bomvol smaken. Peer is super in januari en combineert in dit recept heel goed met de blauwe kaas, spinazie en pijnboompitten.
Bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje
- 50 g pijnboompitten
- 1 rijpe peer
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 g wilde spinazie (panklaar)
- evt. 50 g stevige blauwe kaas, bijv. Roquefort of Fourme d’Ambert
Aan de slag!
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin.
- Schep de pitten op een bordje.
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit in een hapjespan of wok de olie en bak de knoflook 30 seconden.
- Voeg de spinazie toe en roerbak alles tot de groente net is geslonken.
- Schep er de blokjes peer en de pijnboompitten door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verkruimel er eventueel nog de blauwe kaas over.
Lekker bij kip of varkensvlees.
Bereidingstijd: ca.10 minuten.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Nijhof en Studio bazar.