Placeholder

Recept voor pindakaasbananenbrood zonder suiker

Suiker vervangen hoeft niet lastig te zijn. In dit recept gebruik je bijvoorbeeld bananen en dadels. Neem een stukje pindakaasbananenbrood mee als tussendoortje naar je werk of eet hem ’s avonds bij een kopje thee. Smullen maar!

Suiker vervangen hoeft niet lastig te zijn. In dit recept gebruik je bijvoorbeeld bananen en dadels. Neem een stukje pindakaasbananenbrood mee als tussendoortje naar je werk of eet hem ’s avonds bij een kopje thee. Smullen maar!

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 1 uur
Wachttijd: 1 uur

Ingrediënten

• 200 g bloem
• 100 g amandelmeel
• 8 g bakpoeder
• 3 grote bananen
• 200 g pindakaas
• 2 eieren
• 1 tl kardemompoeder
• 1 tl gemberpoeder
• 1 tl kaneel
• 150 ml karnemelk
• 10 medjouldadels
• 150 g pecannoten, grof gehakt.
Extra nodig: 1 cakeblik van 1,5 liter

Ook lekker: Maak je eigen bananenbrood

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 175°C. Zeef de bloem, het amandelmeel en het bakpoeder boven een beslagkom.
2. Prak vervolgens de bananen fijn met een vork in een andere kom en meng er de pindakaas, eieren, specerijen en karnemelk door. Voeg de droge ingrediënten toe en roer alles tot een dik beslag.
3. Ontpit de dadels en hak ze samen met de pecannoten in stukjes. Meng door het beslag en doe over in de cakevorm.
4. Bak 1 uur in de oven. Steek er een satéprikker in: als die er schoon uit komt, is het brood gaar. Ten slotte: laat 5 minuten afkoelen en stort het brood op een rooster. Laat afkoelen en snijd in plakken.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur: Eke Mariën. Foodstyling: Victor de Launay.