Recept voor pitabroodjes met gekruide gehaktballetjes
22 januari 2013
Zet verschillende schaaltjes met groenten op tafel, zodat de kinderen zelf hun eigen broodje kunnen maken. En dan….smullen maar!
Zet verschillende schaaltjes met groenten op tafel, zodat de kinderen zelf hun eigen broodje kunnen maken. En dan….smullen maar!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 200 ml Griekse of Turkse yoghurt
- 2 takjes verse munt, blaadjes fijngehakt
- 2 el olijfolie
Om erbij te serveren:
- 1 komkommer, geschild en in plakjes
- 125 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 kropje little gem sla, blaadjes losgehaald
- 2 geroosterde paprika’s (pot), uitgelekt en in repen
- 6-8 shoarmabroodjes
Extra: keukenmachine, broodrooster.
Aan de slag!
- Maal in een keukenmachine het gehakt met de ui, kaneel, komijn, koriander en wat zout en peper fijn.
- Vorm van het gehakt kleine balletjes ter grootte van walnoten.
- Meng in een kommetje de yoghurt met de munt en breng op smaak met zout en peper.
- Zet alle ingrediënten om bij de balletjes te serveren alvast in schaaltjes klaar.
- Rooster de shoarmabroodjes in een broodrooster goudbruin.
- Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de olie en bak de balletjes in ca. 8 minuten gaar en rondom bruin.
- Snijd de shoarmabroodjes tot de helft open en vul ze met de gehaktballetjes, groenten en de yoghurtsaus.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacquline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Hema, Ikea, Nijhof Woonwarenhuis, Studio Bazar, Zara Home.