Recept voor pitabroodjes met gekruide gehaktballetjes
Tekst: Vriendin
7 juli 2017
Zet verschillende schaaltjes met groenten op tafel, zodat de kinderen zelf hun eigen broodje kunnen maken.
Zet verschillende schaaltjes met groenten op tafel, zodat de kinderen zelf hun eigen broodje kunnen maken.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Ingrediënten
• 500 g rundergehakt
• 1 ui, gesnipperd
• 1/2 tl kaneel
• 1 tl gemalen komijn (djinten)
• 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
• 200 ml Griekse of Turkse yoghurt
• 2 takjes verse munt, blaadjes fijngehakt
• 2 el olijfolie
Om erbij te serveren:
• 6 à 8 shoarmabroodjes
• 1 komkommer, geschild en in plakjes
• 125 g kerstomaatjes, gehalveerd
• 1 kropje little gem sla, blaadjes losgehaald
• 2 geroosterde paprika’s (pot), uitgelekt en in repen
Extra: keukenmachine, broodrooster.
Bereiding
Maal in een keukenmachine het gehakt met de ui, kaneel, komijn, koriander en wat zout en peper fijn. Vorm van het gehakt kleine balletjes ter grootte van walnoten. Meng in een kommetje de yoghurt met de munt en breng op smaak met zout en peper. Zet alle ingrediënten om bij de balletjes te serveren alvast in schaaltjes klaar. Rooster de shoarmabroodjes in een broodrooster goudbruin. Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de olie en bak de balletjes in ca. 8 minuten gaar en rondom bruin. Snijd de shoarmabroodjes tot de helft open en vul ze met de gehaktballetjes, groenten en de yoghurtsaus.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten