Recept voor pitabroodjes met kip-kerrie
8 september 2017
Heerlijke broodjes gevuld met een kip-kerrie salade. Dit gerecht kun je ook prima koud als lunch eten!
Heerlijke broodjes gevuld met een kip-kerrie salade. Dit gerecht kun je ook prima koud als lunch eten!
Ingrediënten:
– 400 g kipdijfilet
– 10 g platte peterselie
– 15 g verse munt
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 1 el curry madras
– 2 el koolzaadolie
– 300 g Griekse yoghurt
– 2 geroosterde paprika’s (uit een pot)
– 1 avocado
– 1 el zwart sesamzaad
– 1 baby romaine
– 4 grote pitabroodjes.
Extra nodig: grillpan
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in stukjes en hak de peterselie en de helft van de munt fijn. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit. Snijd de peper over de lengte doormidden en verwijder de zaden met een lepel. Hak in kleine stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 3 minuten rondom bruin.Voeg de ui,knoflook,curry madras en rode peper toe en bak een minuutje mee. Roer de helft van de yoghurt erdoor en laat 5 minuten zachtjes koken tot de yoghurt indikt. Schep in een magnetron- bestendige lunchtrommel en laat afkoelen. Sluit af met een deksel en bewaar in de koeling. Roer de gehakte kruiden door de rest van de yoghurt en breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.Verpak apart in een afsluitbaar trommeltje of beker en bewaar in de koeling. Doe dit pas op de dag zelf: snijd de paprika’s in repen. Halveer de avocado over de lengte rond de pit. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in reepjes. Pluk de blaadjes van de rest van de munt en snijd de blaadjes los van de baby romaine.Verhit de pitabroodjes in een broodrooster en verwarm de kip in de magnetron. Snijd de pitabroodjes aan één kant open en schep er een flinke lepel yoghurtsaus in. Vul ze met de kip, paprika, slablaadjes en avocado en serveer erbij wat er niet in past. Garneer de broodjes met de muntblaadjes en sesamzaad.
Voorbereidingstijd: 20 minuten (avond van tevoren)
Bereidingstijd: 15 minuten