Recept voor pittige bouillon met wontons
31 maart 2015
Lekker slurpen van deze pittige Thaise soep.
Lekker slurpen van deze pittige Thaise soep.
Voorgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 pot gevogeltefond (380 ml)
- 3 cm verse gemberwortel, geschild en in plakjes
- 1 stengel citroengras, in stukken
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
- 1 kleine ui, in ringen
- 150 g bloemkool, in kleine roosjes
- 1 el Thaise vissaus
- sap van 0,5 limoen
- 8 voorgebakken wontons* (Thaise gevulde deegbuideltjes)
- evt. 1 el fijngehakte bieslook
* verkrijgbaar bij Albert Heijn (pak à 6 stuks, diepvries)
Aan de slag!
- Breng in een pan de fond samen met 5 dl water aan de kook.
- Voeg de gember, het citroengras, de chilipeper en de ui toe.
- Breng aan de kook en laat de bouillon 20-30 minuten op heel laag vuur trekken.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Bak de wontons volgens de gebruiksaanwijzing in de oven.
- Zeef intussen de bouillon boven een andere pan en voeg de bloemkoolroosjes, de vissaus en het limoensap toe.
- Laat de soep nog 5 minuten zacht koken en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de bouillon over diepe borden en leg in elk bord 2 gebakken wontons.
- Strooi er eventueel nog wat bieslook over.
- Dien meteen op.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus 25-35 minuten trekken en bakken.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.