Recept voor pittige kippendijen
Tekst: Vriendin
31 oktober 2015
Nog geen idee wat je vanavond gaat maken? Bekijk dit recept eens.
Nog geen idee wat je vanavond gaat maken? Bekijk dit recept eens.
Boodschappenlijstje voor 4 personen:
-8 ontbeende kippendijen
-1 l kippenbouillon
–peper
-zout
–3 eetl. honing
-2 eetl. hot chillisauce of 1 chilipepertje in stukjes
-2 eetl. Bbq saus
-1 teentje gehakte knoflook
-2 eetl. ketjap manis (zoet)
-eventueel 2 theel. sambal oelek
-1 eetl. olijfolie
-3 eetl. sesamzaad
Bereiding:
*Zet de barbecue vast aan.
*Gaar de kip in de bouillon gedurende 10 minuten op een lage stand.
*Neem de kip uit de pan en bestrooi met peper en zout.
*Meng de honing met de sauzen, de knoflook, de ketjap en de olie.
*Bestrijk hiermee royaal de kip.
*Rooster de kip op de bbq in ca. 10 minuten per kant.
*Sluit eventueel af met een deksel.
*Rooster de sesam in een droge koekenpan goudbruin en gaar.
*Lekker met een koude rijstsalade.
Kiptip: neem voor gemarineerde kipspareribs en reken ca. 10 minuten roostertijd per kant.
Meer weten over kip: zie www.hoekiptnederland.nl
Lekkere kiprecepten: www.kiprecepten.nl
Meer van Vriendin