Recept voor pittige pennesalade met tonijn
3 april 2017
De zon komt af en toe weer tevoorschijn. Daarom reden genoeg om weer na te denken over frisse en gezonde salades. Deze heerlijke salade is alles wat je nodig hebt deze week.
De zon komt af en toe weer tevoorschijn. Daarom reden genoeg om weer na te denken over frisse en gezonde salades. Deze heerlijke salade is alles wat je nodig hebt deze week.
Ingrediënten:
– 300 g penne
– 2 eetrijpe avocado’s
– sap van 1 limoen
– 1 bekertje zure room (125 g)
– 3 el mayonaise
– 1 rode peper fijngehakt, zonder zaadlijsten
– 1 rode ui, in halve ringen
– 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
– 2 blikjes tonijn in water (à 185 g), uitgelekt en in stukjes
– 75 g walnoten, grofgehakt
– 2 el bieslook, fijngehakt
Aan de slag!
Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Halveer intussen de avocado’s, wip de pit eruit en schil de vruchten. Snijd de geschilde avocado in plakjes en besprenkel met het limoensap. Meng de zure room met de mayonaise en de rode peper. Verdun de roomdressing met 2-3 el water. Giet de pasta af in een vergiet. Spoel de pasta onder stromend water koud en laat goed uitlekken. Schep er de room en vervolgens de ui, tomaatjes en voorzichtig de tonijn door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de salade op een schaal. Bestrooi met de walnoten en de bieslook.
Bereidingstijd: 20 minuten