Placeholder

Recept voor pittige satéstoof

Lekker pittig stoofvlees.

Lekker pittig stoofvlees.

Voor 4 personen

Ingrediënten: 
-3 el zonnebloemolie
-600 g sukadelappen, in blokjes
-1 ui, gesnipperd
-1 el sambal oelek
-50 ml ketjap manis
-2 volle el pindakaas
-1 blik kokosmelk (400 ml)
-300 g witte rijst
-3 el seroendeng

Aan de slag:
Verhit in een braadpan de olie. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in 5 minuten rondom bruin aan. Schep het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet de ui. Bak de sambal 1 minuut zachtjes mee. Schenk de kokosmelk in de pan. Voeg de ketjap en de pindakaas toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Doe het vlees terug in de pan en stoof in 1,5 uur zachtjes gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de satéstoof naar wens pittig op smaak met extra sambal. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de satéstoof op en bestrooi met de seroendeng. 

Bereidingstijd: 25 minuten
Stoven: 1,5 uur

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Kitsch Kitchen, H&M Home, Zara Home, Nijhof, Jan van IJken, Maison NL.