Recept voor pittige vispakketjes met kokossambal
27 juli 2012
De keuken van Zuid-Afrika is onder andere sterk beïnvloed door de Indiase keuken. Kijk maar naar dit gerecht.
De keuken van Zuid-Afrika is onder andere sterk beïnvloed door de Indiase keuken. Kijk maar naar dit gerecht.
Hoofdgerecht voor vier personen.
Boodschappenlijstje:
- 600 g stevige witvisfilet (bv. zeewolf of tilapia)
- 3 el yoghurt
- 1 el milde Indiase currypasta (pot)
- 2 el citroensap
- een handje verse koriander, grof gehakt
Voor de kokossambal:
- 110 g koelverse stukjes kokosnoot
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 el citroensap
- 2 hele peppadew pepers (pot), verkrijgbaar bij goede supermarkten
Extra: vier stukken aluminiumfolie, keukenmachine.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Snijd de vis in 4 gelijke porties en verdeel ze over de stukken folie.
- Bestrooi ze met zout en peper.
- Meng in een kommetje de yoghurt met de currypasta, het citroensap en de koriander.
- Schep dit mengsel over de vis en vouw de pakketjes dicht.
- Schuif de pakketjes in de oven en stoof de vis in ca. 15 minuten gaar.
- Maal intussen alle ingrediënten voor de kokossambal in een keukenmachine fijn.
- Breng op smaak met zout.
- Haal de vis uit de oven en serveer met de kokossambal.
Lekker met basmatirijst.