
Recept voor pizza bianca met citroen, ei en asperges
Tekst: Vriendin
3 augustus 2019
Deze zomerse pizza bianca heeft een frisse bijsmaak door de citroen.
Deze zomerse pizza bianca heeft een frisse bijsmaak door de citroen.
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 10 minuten
Ingrediënten pizza bianca
• 1 citroen
• 1 kant-en-klare pizzabodem (zonder saus)
• 200 g roomkaas, naturel
• 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
• 100 g groene asperges
• 1 of 2 eieren
Ook lekker: Recept voor pizza quattro formaggi
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de citroen schoon en snijd in dunne plakjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak of grill de citroenschijfjes zo’n 5 minuten aan beide kanten. Neem uit de pan en bestrijk de pizzabodem met roomkaas en Parmezaanse kaas.
- Bak de asperges 2 minuten op een hoge stand en verdeel over de pizza.
- Breek 1 of 2 eieren over de pizza en bak in ongeveer 10 minuten gaar.
- Bestrooi de pizza bianca voor serveren met nog wat Parmezaanse kaas en verdeel de citroenschijfjes erover. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
Meer pizza-variatie: Pizza anders: ingevlochten
Productie Tessa Klösters. Foto’s Saskia Palma. Receptuur en foodstyling Iris van Woudenbergh.
Uit andere media
Meer van Vriendin