Recept voor pizza bianca met ui
4 augustus 2011
Een pizza zonder tomatensaus, maar met verschillende soorten Italiaanse kaas en zoete ringen rode ui. Heerlijk!
Een pizza zonder tomatensaus, maar met verschillende soorten Italiaanse kaas en zoete ringen rode ui. Heerlijk!
Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 el olijfolie
- 2 rode uien, in ringen
- 0,5 pak mix voor pizzabodem (à 450 g)
- 125 g ricotta
- 75 g gorgonzola
- 1 bolletje mozzarella, in plakken
- 50 g geraspte pittige kaas, bijv. Grana padano
- 2 handjes rucola
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 225ºC.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ringen ui op een matig vuur ca. 4 minuten tot ze zacht zijn; laat ze niet bruin kleuren.
- Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verdeel het deeg in twee gelijke ballen en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen van ca. 25 cm doorsnee.
- Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat (of gebruik twee bakplaten).
- Bestrijk het deeg met de ricotta.
- Verdeel er dan de gorgonzola, mozzarella en ringen ui over.
- Strooi er als laatste de geraspte kaas over.
- Schuif de bakplaat in de oven (of twee bakplaten boven elkaar) en bak de pizza’s in ca. 15 minuten gaar en goudbruin.
- Verdeel de rucola over de pizza’s.
Recept: Tal Maes Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Isabelle van der Horst