Recept voor pizza binnenstebuiten
20 oktober 2012
Een van de bekendste gerechten waarbij de vulling naar binnen verhuist, is de dubbelgeklapte pizza of pizza calzone. Gebruik eventueel een mix voor pizzadeeg in plaats van bloem, gist, zout en olie. Hou dan voor het maken van het deeg de instructies op de verpakking aan.
Een van de bekendste gerechten waarbij de vulling naar binnen verhuist, is de dubbelgeklapte pizza of pizza calzone. Gebruik eventueel een mix voor pizzadeeg in plaats van bloem, gist, zout en olie. Hou dan voor het maken van het deeg de instructies op de verpakking aan.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 175 g bloem
- 1 tl (à 3 ml) gedroogde gist
- 1 tl (à 3 ml) zout
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook, gepeld
- 0,5 blik tomatenblokjes
- 1 volle el tomatenpuree
- 1 blikje tonijn op olie
- 1 el kappertjes
- 1 bol mozzarella
- 4 takjes basilicum
Aan de slag!
- Roer de gist en het zout door de bloem, schenk 1 el van de olijfolie erbij.
- Schenk er al roerende met een pollepel 1 – 1,25 dl warm water bij tot je een deegmassa krijgt die na enkele minuten kneden niet meer aan je handen plakt.
- Kneed goed door en laat het deeg dan afgedekt op een warme plaats (bijvoorbeeld in een lauwe oven op maximaal 40 °C) 1 uur rijzen.
- Verwarm intussen de rest van de olie en bak hierin een uitgeperste teen knoflook.
- Schenk er de tomatenblokjes bij en roer de tomatenpuree er doorheen, neem de pan van het vuur.
- Roer de kappertjes door de saus en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Verdeel dan het gerezen deeg in 2 stukken en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 2 dunne ronde lappen van ca. 25 cm doorsnede.
- Leg ze op een ingevette bakplaat.
- Laat langs de rand 1,5 cm vrij en schep de vulling over de helft van het deeg.
- Verdeel de tonijn erover, snij de mozzarella in plakjes en leg die erop.
- Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en leg ze erop.
- Klap het deeg over de vulling dubbel en knijp de deegranden met duim en wijsvinger goed dicht.
- Bak de pizza’s in de oven bruin in ca. 20 minuten. Serveer ze met een groene salade.
- Let op: bereidingstijd is exclusief rijzen. (1 uur)
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.