Recept voor pizza met zalm en ui
24 september 2013
Vind jij een zelfgemaakte pizza ook zo lekker? Maak deze met zalm en ui een keertje. Heerlijk!
Vind jij een zelfgemaakte pizza ook zo lekker? Maak deze met zalm en ui een keertje. Heerlijk!
Hoofdgerecht, 2-3 personen
Boodschappenlijstje:
- een halve rode ui,in halve ringen
- 2 rode-wijnazijn
- 1 pak koelvers pizzadeeg met tomatensaus (pizzakit, AH)
- 1 blikje zalm (213 g), uitgelekt
- 100g grof geraspte parmezaanse kaas (of grana padano)
- enkele zwarte olijven (potje)
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de ringen ui in een schaaltje en meng er de azijn en mespunt zout door.
- Laat marineren terwijl je de pizza maakt.
- Rol het pizzadeeg met het bakpapier op de bakplaat uit en bestrijk met de tomatensaus.
- Verdeel de zalm in stukjes en leg op de pizza.
- Strooi er de kaas en olijven over.
- Bak de pizza 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Bestrooi royaal met peper uit de molen.
- Verdeel er de gemarineerde ringen ui over.
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 20-25 minuten oventijd.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.