Recept voor pizza quattro formaggi
13 juli 2019
Niet zo gezond, maar wel héél lekker: pizza quattro formaggi. Heb je de tijd? Maak ‘m dan thuis met dit heerlijke recept.
Niet zo gezond, maar wel héél lekker: pizza quattro formaggi. Heb je de tijd? Maak ‘m dan thuis met dit heerlijke recept.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
• 2 zakjes vers pizzadeeg (à 400 g)
• 1 potje tomatensaus
• 100 g gorgonzola
• 100 g gruyère
• 100 g geitenkaas 50+
• 100 g taleggio
• 1 bakje verse basilicum (à 20 g), blaadjes geplukt
• 1 flesje extra vierge olijfolie
Ook lekker: tonijnpizza met Italiaanse groenten
Aan de slag
1. Haal het deeg 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en uit de verpakking. Verwarm de oven met daarin een langwerpige pizzasteen (of 2 bakplaten) voor op 250°C. Rol het
deeg op een met bloem bestoven werkplek uit tot 2 cirkels van 1 cm dikte. Laat het deeg aan de rand iets dikker. Leg de bodems op bakpapier.
2. Bestrijk het deeg, behalve de randen, met de tomatensaus. Verkruimel de gorgonzola en de geitenkaas, snijd de taleggio in stukjes en rasp de gruyère grof, en beleg de pizzabodems met alle kazen. Maal er wat peper boven.
3. Leg het bakpapier met de pizza’s voorzichtig op de hete pizzasteen. Bak de pizza’s in 10 minuten krokant.
4. Snijd ze in stukken. Garneer met de basilicumblaadjes en schenk er in een dunne straal een scheut olijfolie over. Serveer direct.
Combinatietip: lekker met een rucolasalade met dungesneden plakjes peer, stukjes geroosterde hazelnoot en balsamicodressing.
Probeer ook eens een bloemkoolpizza met lentegroenten
Productie: Tessa Klösters. Foto’s Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur en foodstyling: Jessica Lek. Met dank aan: Dille & Kamille en Zara Home