Recept voor pizzadeeg
24 november 2012
Zelf pizzadeeg maken? Dat is helemaal niet zo moeilijk! Beleg hem met tomatensaus en wat je verder maar wil. Bak hem af in de oven en klaar ben je.
Zelf pizzadeeg maken? Dat is helemaal niet zo moeilijk! Beleg hem met tomatensaus en wat je verder maar wil. Bak hem af in de oven en klaar ben je.
Voor 4 pizzabodems
Boodschappenlijstje:
- 1 zakje gedroogde gist
- 150 ml water
- 1 el olijfoliemespuntje
- zout
- 300 g bloem
Aan de slag!
- Voor vier pizzabodems los je een zakje gedroogde gist op in 50 ml lauw water.
- Schenk het gistmengsel samen met een el olijfolie en een mespunt zout bij 300 g bloem.
- Schenk er nog 100 ml lauw water bij en kneed het geheel tot een soepel deeg dat niet meer aan je vingers plakt.
- Is het deeg te droog, voeg er dan nog een klein scheutje water bij.
- Laat het deeg ongeveer een uur op een warme plek rijzen.